Over mij – Erica Kramer

Ondernemerschap. Missie. Leiderschap. Doorbraak.

Hoe het allemaal begon

Als kind hield ik al enorm van lezen. Op de middelbare school was literatuur mijn passie en tijdens mijn opleiding Engels aan de universiteit leerde ik hoe leuk de technische kant van schrijven is. Om te beginnen las ik fictie, later kreeg ik ook veel waardering voor goed geschreven, literaire non-fictie.

Na mijn studie werd ik docent aan het HBO, maar al snel dacht ik: is dit nou alles? Ik herinnerde mij een studiegenootje dat bij een uitgeverij was gaan werken en was een beetje jaloers. Redactie leek me echt leuk werk! Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat er een Masteropleiding bestond voor redacteur/editor. Voor die opleiding werd ik aangenomen en het bleek de juiste keuze. Ik vond het boekenvak fantastisch! Na mijn stage was ik een tijdje freelancer. Vervolgens kwam ik in dienst bij Ark Media, waar ik tien jaar als redacteur en later als fondsredacteur heb gewerkt.

Purple House Writers – coaching, cursussen en uitgeverij

Purple House Writers: een bijzondere naam voor een uitgeverij

Purple House Writers – coaching, cursussen en uitgeverij

Een paar jaar geleden werd deze uitgeverij overgenomen door een grotere. Nadat ik ervoor gebeden had, besloot ik om mijn vaste baan op te zeggen en mezelf door te ontwikkelen tot uitgever. Zo kon ik mijn visie tot leven brengen en boeken uitgeven die een nieuwe generatie helpen om krachtige christenen te worden. In 2022 werd Purple House Writers geboren.

Een bijzondere naam voor een uitgeverij, denk je nu misschien? Hij is afkomstig uit het Bijbelverhaal over Lydia. Deze dame is handelaar in purperstoffen en ze vereert God. Op een dag komt Paulus naar een samenkomst waar zij ook is en legt het evangelie uit. Lydia laat zich dopen en haar huis wordt een plek van waaruit het evangelie in de regio verspreid wordt.

Mijn droom voor Purple House

Ondernemerschap. Missie. Leiderschap. Doorbraak. Dit is wat ik lees in het verhaal van Lydia. Mijn droom voor Purple House Writers is dat het, net als Lydia’s huis, een hub wordt van waaruit het evangelie wordt gedeeld. Een plek waar christenen samenkomen en ontdekken waarvoor God ze geroepen heeft.